perjantai 1. syyskuuta 2023

Kesän hyönteisbongaukset


Kesäkuun alkupuolella bongasin tämän söpön karvaturrin lepäämästä rapun ikkunan ulkopuolella. Luulisin, että se on tiikerisiilikäs.

Tämän hauskannäköisen kärsäkkään bongasin myöskin kesäkuussa ironisesti taimivaraston edustalta Kangasalta. Luulisin sen olevan tukkimiehentäi, tai jokin sen sukulainen. Wikipedian mukaan tukkimiehentäit vahingoittavat kuusen taimia, joita olin metsurimieheni kanssa varastolta hakemassa.

Juhannuskävelyllä Espoossa bongasin tämän näyttävän hyönteisen. Luulin, että se on jokin haitallinen vieraslaji, mutta se onkin harmiton pyjamalude.

Heinäkuun lopulla näin metsäretkellä Niihamassa tämän kookkaan kovakuoriaisen. Kyseessä on isosittiäinen.

Samalla metsäretkellä bongasin myös tämän perhosen. Se on tästä kuvasta hankala tunnistaa, mutta veikkaan kyseessä olevan herukkaperhonen.

Elokuussa ajettiin miehen kanssa Kuusamoon, ja eräässä pysähdyspaikassa Jyväskylän lähettyvillä näin tämän hienon heinäsirkan. Veikkaisin, että se on nurmiheinäsirkka.

5 kommenttia:

  1. Hauskoja bongauksia. t i

    VastaaPoista
  2. Hyvin näytät tunnistavan ötköitä. Ampiaisia näytti olevan tänä kesänä normaalia enemmän ja olivat tosi äkäisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä oli paljon apua tunnistuksessa. Ampiaisiin en juurikaan ole törmännyt tänä kesänä, kun ei ole omaa pihaa/puutarhaa.

      Poista

Uusi kissakaveri joukon jatkeeksi

Kun aikaa ja lankaa vihdoin löytyi, virkkasin jälleen jo bravuurikseni muodostuneen aminekon. Niiden tekeminen eri väreissä ja eri ilmeillä ...