maanantai 9. tammikuuta 2023

Lahja pikkuiselle


Kun kuulin, että tuttuni saa vauvan, halusin virkata vauvalle jotakin. Itselläni ei ole vauvoista kokemusta, mutta olettaisin vauvojen pitävän tällaisesta pupusta, jonka ohjeen löysin Janitan kätösistä -blogista. Ohjeesta poiketen jätin virkkaamatta pupulle kädet, koska uniriepu toimii mielestäni ilman niitäkin. Pupu onnistui ulkonäöllisesti ehkäpä jopa paremmin kuin odotin, ja toivon että sen käytettävyyskin vastaa vaatimuksia. Kiinnitin osat tiukasti toisiinsa ja uskoisin että se kestää kovakouraistakin käsittelyä vauvalta.


Pupun riepuosuus toimisi tällaisenäänkin hyvin pienenä sisustuselementtinä! Oli mielenkiintoista kokeilla virkata tällaista pitsityylistä(?), koska en ole ennen kokeillut. Virkkaustöissäni on yleensä käytetty pääsääntöisesti kiinteitä silmukoita, mutta tämä tähti koostuu suurimmaksi osaksi pylväistä. Uutta oli myös se, että uutta silmukkaa ei aina virkattu edellisen kerroksen tiettyyn silmukkaan, vaan sakaroiden kärjissä silmukoita tehtiin ketjusilmukkaketjuun. Ohjetta oli aluksi hankala tulkita, mutta pian virkkaus lähti sujumaan. Voisin siis virkata jotain tämän tyylistä joskus toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yksi tekosyy vähemmän olla lähtemättä lenkille

Tänään aloin ihmettelemään miten saan pidettyä kännykän mukana, kun lauantaina pitäisi juosta 10km. Kännyköille on käteviä vyölaukkuja, mutt...